Kom igång med Fakturaköp
Slipp vänta på att era kunder ska betala. Vi köper era fakturor och ni får snabbt betalt.
FAKTURAKÖP

Fakturaköp är en attraktiv finansieringsform och innebär att vi köper upp er faktura, ni får betalt direkt och ni slipper även oroa er för att inte få betalt från era kunder. Vi gör alltid en individuell bedömning utefter era önskemål och behov samtidigt som vi inte ställer några krav på antalet fakturor under avtalsperioden.

Varför ska du använda fakturaköp?

Största fördelen med fakturaköp är att bolaget får ökad likviditet, slipper låsa upp kapital under fakturaperioden och ökar kassaflödet. Vi ser till att processen blir så smidig som möjligt och sköter eventuella påminnelser.

Kundhantering

Kunden är och förblir din. Vi tar över äganderätten av fakturan samt det administrativa arbetet och allt vad det innefattar med utskick av fakturor, påminnelser och inkassokrav.

Vi köper dina fakturor

Hur säljer jag mina fakturor till Leasio?

Att börja använda tjänsten fakturaköp är enkelt och smidigt. Ofta tar det bara någon dag att komma i gång efter en första kontakt med oss. Tänk på att du inte kan sälja en faktura som du redan skickat ut till en kund.

Teckna avtal om fakturaköp

I avtalet regleras bland annat den procentsats som dras från fakturabeloppet – dvs. din kostnad för att du säljer dina fakturor.

Välj vilka fakturor som du vill sälja

Du skickar enkelt dina originalfakturor till kundtjanst@leasio.se så att vi snabbt kan hantera ditt ärende.

Fakturan skickas till din kund

På fakturan ifrån Leasio framgår det tydligt att den är överlåten till oss samt vilket bankgiro som gäller för inbetalningen.

Hur sköts mina kundrelationer när jag säljer mina fakturor till Leasio?

Vi är lyhörda och flexibla gällande köpa av fakturor då alla kunder är unika. Detta gör att vi alltid har en dialog med er innan vi påbörjar ett samarbete men även under samarbetes gång. Som kund hos Leasio kommer du aldrig bli en anonym kund i mängden.

Dina kunder är det viktigaste du har! Vi på Leasio delar det tankesättet och vi kommer alltid se till att vi sköter relationen med dina kunder på ett professionellt och kundvänligt sätt.